REGULAMENT

REGULAMENT CLUB DE ECHITATIE WESTERN DREAM

SECTIUNEA 1. ORGANIZATOR

ASOCIATIA ECVESTRA WESTERN DREAM, cu sediul in Bucuresti, sector 5, Intrarea Buturugeni, nr. 4, Sector 5 Bucuresti, CIF 34926570, reprezentata prin Elena Dragoi in caltitate de Presedinte (denumita în cele ce urmeaza "Organizatorul").

Prin simpla participare la cursuri, Participantii declara ca vor respecta termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Clubului (denumit in continuare "Regulamentul Oficial"), potrivit celor mentionate mai jos.

Pentru aducerea la cunostinta publicului, Regulamentul Oficial este intocmit si este disponibil, in mod gratuit, oricarei persoane interesate prin in formatul tiparit la locul desfasurarii cursurilor, pe intreaga perioada de desfasurare a acestora. De asemenea, pot fi solicitate informatii detaliate cu privire la activitate si modul de la persoanele angajate ale Organizatorului.

SECTIUNEA 2. LOCUL DE DESFASURARE AL EVENIMENTULUI

2.1  Cursurile de Echitatie sunt organizate si se vor desfasura in comuna Tunari, Judetul Ilfov.

SECTIUNEA 3. DREPTUL DE PARTICIPARE

3.1  La cursurile de echitatie pot participa orice persoană fizică care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:

 • are minim 18 ani la data inscrierii la cursuri si a semnat declaratia de instiintare a riscului și asumare a responsabilității.
 • are sub 18 ani si este insotit de un adult major legal responsabil de integritatea minorului, care semneaza pentru acesta declaratia de instiintare a riscului și asumare a responsabilității.
 • nu se afla in stare de ebrietate sau sub influenta altor substante/medicamente de natura a afecta capacitatile fizice si intelectuale ale participantului.
 • este echipat corespunzator, (obligatoriu toca, vesta de protectie, pantaloni lungi, pantofi sport) si starea de sanatate ii permite sa lucreze cu caii;
 • pentru integritatea/sanatatea cailor, la cursurile de calarie sunt acceptate persoane cu greutatea maxima de 80 kg.

SECTIUNEA 4. INFORMATII SI REGULAMENT GENERAL

4.1  Activitatile ce implica participarea cailor necesita atentie, concentrare si responsabilitate, caii fiind animale mari si puternice.

4.2  Caii pot obosi, deveni stresati, agitati si pot avea un comportament imprevizibil, fara motive aparente pot sari/executa miscari bruste in diverse directii.

4.3  Caii se pot impiedica si/sau aluneca atunci cand sunt condusi, cand exista un participant calare sau cand cineva ii ingrijeste.

4.4  Conditiile meteorologice, terenul, precum si ceilalti participanti si/sau apartinatori pot afecta comportamentul cailor.

4.5  Aceste riscuri si nu numai sunt inerente activitatilor in care sunt implicati cai, si nu pot fi anticipate de catre Organizator.

4.6  NU este permisa intrarea in boxa cailor, sau in preajma acestora decât însoţit de un membru al centrului de echitaţie.

4.7  NU este permisa hranirea cailor decât cu acordul şi sub supravegherea instructorului sau a personalului calificat.

4.8  Apropierea de un cal se face venind direct din faţă sau din lateral, se evita apropierea de spatele cailor. Niciodată nu se abordează un cal cu strigăte, lovituri sau alte comportamente brutale.

4.9  Este STRIC INTERZIS sa urcati cu copilul in brate pe cal, sau sa incalece doua persoane in acelasi timp, acelasi cal.

4.10  Este STRIC INTERZISA urcarea pe cal sub influenta bauturilor alcoolice si/sau substantelor narcotice de orice natura.

SECTIUNEA 5. IMPLICATII LEGALE ALE PARTICIPIARII LA CURSURILE DE ECHITATIE 

5.1  Participantii sunt de acord si consimt liber sa lucreze cu caii in cadrul cusurilor, acest fapt reprezentand propria lor dorinta.

5.2  Participantii isi asuma raspunderea si declara ca nu prezinta afectiuni medicale care sa impiedice implicarea sa in cursurile Organizatorului; Informaţi personalul cu privire la orice problemă de sănătate care ar afecta abilitatea de a calari.

5.3  Participantii accepta si isi asuma riscurile si raspunderea legala pentru toate vatamarile corporale sau materiale care pot rezulta din riscurile asociate practicarii activitatilor recreationale sau legate de cai.

5.4  Participantii declara si isi asuma faptul ca pot depune efortul fizic necesar programului de activitati recreationale si de echitatie;

5.5  Participantii majori isi asuma intreaga raspundere a faptelor lor/reprezentantul legal al minorului intelege sa-si asume raspunderea pentru toate faptele acestuia.

5.6  Caii sunt proprietatea Organizatorului si in lucrul cu acestia nu se permite utilizarea masurilor violente.

5.7  Instructorii sunt angajati ai Organizatorului; Participantii se vor supune neconditionat instructiunilor acestora.

5.8  Oricare dintre faptele participantilor care incalca sau contravin acestui Regulament poate duce la accidente serioase, participantii asumandu-si intreaga responsabilitate in cazul in care un astfel de eveniment nefericit ar aparea datorita actiunilor/inactiunilor sale sau ale minorului pe care il reprezinta.

5.9  Organizatorii nu isi asuma raspunderea in situatia aparitiei unui accident/eveniment nefericit datorat incalcarii de catre participant a Regulamentului sau oricarei instructiuni data de catre instructori, participantii renuntand la orice actiune impotriva Organizatorilor, Instructorilor sau proprietarilor cailor.

5.10  Activitatea clubului este de natura privata si organizatorii au dreptul de a limita participarea oricarei persoane care nu se supune regulilor de siguranta si protectie.

5.11  Unitatea iși rezervă dreptul de a-și selecta clienții și de a refuza primirea lor si/sau oferirea de servicii in cadrul clubului de calarie a clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși și turbulenți, care, prin atitudinea lor, aduc prejudicii imaginii unitatii de calarie sau deranjează alți clienți.

SECTIUNEA 6 - REGULAMENT PARTICIPANTI/APARTINATORI

6.1  In incinta centrului este interzisă producerea de zgomote puternice/tipete, alergarea, precum si orice alta activitate care poate deranja linistea atât în grajd cât și în manej sau în orice alt loc unde se desfășoară o activitate în jurul cailor.

6.2  Parintii trebuie sa-si supravegheze cu atentie copiii, sa nu ii lase singuri in jurul animalelor, in manej si in grajd, chiar si acolo acolo unde este permis accesul.

6.3  Caii sunt atribuiti cursantilor in functie de varsta, abilitatile lor in acest sport, temperamentul calului, precum si de disponibilitatea din ziua cursului. Distribuirea calului se face de catre personalul nostru, nu poate fi ales de catre participanti.

6.4  Cunostintele cursantilor noi vor fi evaluate de catre instructorul nostru de calarie.

6.5 In timpul lectiilor sunt interzise: mancatul, folosirea telefonului mobil sau fumatul pe cal.

6.6  Calaria se desfasoara pe proprie raspundere, fiecare persoana trebuie sa completeze si sa semneze o instiintare a riscului și asumare a responsabilității. Clubul de echitatie nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente.

6.7  Copiii minori nu pot calari decat cu acordul scris al parintilor.

6.8  Lectia se va desfasura obligatoriu cu un instructor / un supraveghetor, din partea clubului nostru; prezenta acestuia este inclusa in pretul sedintei de calarie.

6.9  Pagubele cauzate complexului de echitatie, precum si al echipamentului tehnic al scolii de calarie, vor fi suportate de catre cei care cauzeaza paguba.

SECTIUNEA 7 - LITIGII

7.1. Eventualele litigii aparute intre Organizator si Participantii la Eveniment se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Municipiul Bucuresti.

PREVEDERI ABONAMENTE WESTERN DREAM

In vederea achizitionarii unui la Clubul de Echitatie Western Dream, va informam urmatoarele:

 • Abonamentele Clubului Western Dream au termen de valabilitate 1 luna de zile. Sedintele neefectuate in cadrul valabilitatii abonamentului, nu se reporteaza!
 • In cazul in care, clientul solicita renuntarea la abonament, avand inca lectii neefectuate, suma achitata nu se restituie. Western Dream va pune la dispozitia dumnevoastra instructorii si caii disponibili pentru terminarea lectiilor in conditii optime.
 • Abonamentele se predau la semnat instructorilor, la inceputul fiecarei lectii de echitatie.
 • Abonamentele se achita la ultima sedinta a abonamentlui in curs.
 • Anularea programarilor se efectuaza cu minim 24 ore inainte de sedinta, in caz contrar lectia se va considera efectuata, fara restituirea sumelor achitate.
 • Intarzierea clientilor, fata de ora programata reprezinta reducerea timpului din durata sedintei de calarie.
 • In cazul imposibilitatii efectuarii programarilor din motive ce tin de clubul nostru, durata abonamentului se prelungeste cu numarul de zile aferente perioadei in care clubul nu si-a putut onora programarile.